Paragrafen

Verbonden partijen

Platformfunctie

De MGR is naast een uitvoeringsorganisatie hét platform voor regiogemeenten om zaken met elkaar af te stemmen en verdere toekomstige samenwerking vorm te geven. In het besef dat gemeentelijke samenwerking steeds belangrijker is, wil de MGR daar een nieuwe impuls aan geven. De MGR bestaat uit het WerkBedrijf en ICT Rijk van Nijmegen.

Werkbedrijf

In 2020 is de uitstroom naar werk flink gedaald ten opzichte van 2019. Van de begrote uitstroom van 1.100 is door de gevolgen van corona 858 gerealiseerd. Het uitkeringenbestand is toegenomen.
Corona heeft afgelopen jaar veel impact gehad op de ondernemers, werkzoekenden en de dienstverlening van het WerkBedrijf. Ondernemers zijn door de onzekere toekomst voorzichtig met het aannemen van personeel. Medewerkers van het WerkBedrijf vonden andere manieren om kandidaten en ondernemers te ondersteunen, bijvoorbeeld door online trainingen en online banenmarkten.
Het aantal kandidaten dat een Op Weg Naar Werk-traject (arbeidsmatige dagbesteding) volgde was lager dan de doelstelling. In 2020 konden minder kandidaten starten met een traject en in minder dagdelen, waardoor de uitgaven veel lager waren.
Er zijn meer kandidaten met een arbeidsbeperking aan het werk geweest dan beoogd. Voor deze specifieke doelgroep worden instrumenten zoals loonkostensubsidie en indicatie banenafspraak ingezet, omdat ze niet het minimumloon kunnen verdienen. Omdat veel kandidaten door corona pas in de tweede helft van 2020 met een loonkostensubsidie aan de slag zijn gegaan, komen die loonkostensubsidies voor een deel ten laste van 2021.
Eind 2020 werkte 92% van de SW-medewerkers gedetacheerd bij een ondernemer. Dat is fors meer dan eind 2019 (66%). Dat komt doordat BlueView per 1 april 2020 de verantwoordelijk heeft voor de productie op de Boekweitweg. Daardoor veranderde de werkvorm van de SW-medewerkers op de Boekweitweg van ‘beschut’ naar ‘detachering’ in een beschutte werkomgeving.
WerkBedrijf heeft het middel van detachering ook toegepast om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (tijdelijk) aan het werk te helpen om daarmee het type werk te behouden voor deze groep die niet vanzelfsprekend werk vindt.

Openbaar belang

We willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zoveel mogelijk aan een gewone werkomgeving helpen.

IRvN

ICT Rijk van Nijmegen (iRvN) heeft als doel samen tot een efficiënte uitvoeringsorganisatie te komen op het gebied van informatiemanagement en automatisering die de dienstverlening aan de deelnemende gemeenten centraal stelt. De samenwerking met iRvN verliep goed. Naast de reguliere werkzaamheden waren in 2020 belangrijke activiteiten voor Beuningen de versnelde uitrol van digitale vergadermogelijkheden en de implementatie van mobiele werkplekken. Maar ook de vervanging van de hardware voor ons financiële systeem en de systemen van Munitax was een belangrijke stap. In 2020 was er veel aandacht voor beveiliging; we zijn gestart het proces rondom autorisaties in te richten volgens beveiligingsrichtlijnen en hebben een passwordmanager beschikbaar gesteld.  

Openbaar belang

Informatievoorziening is belangrijk in onze maatschappij. Het snel verkrijgen, verwerken, (waar nodig) delen en versturen van informatie is een zeer belangrijke randvoorwaarde om als gemeente goed te kunnen functioneren voor inwoners, andere overheden, bedrijven, instellingen.

MGR

2019

2020

Balanstotaal

22.523

25.053

Eigen vermogen

0

0

Vreemd vermogen

22.523

25.053

Totaal exploitatie

94.697

89.080

Beuningen deelname %

6,2%

6,3%

Gemeentelijke bijdrage

5.217

4.828

Inventarisatie risico's

6.605

6.475

Weerstandsvermogen %

38,7%

41,5%

Risico tekort Beuningen

412

405

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2021 17:40:00 met de export van 07/08/2021 17:19:32